TO ALL THE GIRLS & WOMEN OUT THERE

Om ni skulle frågat mig för ungefär ett år sedan om jag var feminist, skulle jag säga nej. Varför? För jag var så rädd att bli tagen för "manshatare" "extrem feminism" mm, vilket INTE ALLS är vad feminism står för. Tycker texten ovan beskriver ordet ganska bra och jag skulle vilja säga att jag är 100% feminist enligt ovanstående beskrivning. Det känns som en självklarhet att vi kvinnor ska ha lika mycket betalt som en man? Som att våra handlingar är lika mycket värda som en mans, att våra kroppar tillhör oss själva lika mycket som männens kroppar tillhör dom? Att våra ord och åsikter ska tas på lika stort allvar som en mans och att "kvinlighet" INTE ska ha en nedvärderande klang så fort det kommer på tal i jämförelse med "manlighet". Jag tror mycket handlar om att saker vi inte ens tänker på ligger så otroligt djupt rotat. Vanor som vi tar för givet ska vara på ett sätt, bara för att det alltid varit så. Men när man börjar tänka på saken, och framförallt om man omvänder rollerna så är vissa beteenden och "normer" ganska sjuka. Nu i trean har vi i stället för gymnasiearbetet vår slutkollektion att jobba med, (eftersom jag går en estetisk linje, mode/design) Där är tanken att vi i en kollektion bestående av 5 modeller var ska få chansen att visa det vi lärt oss, med ett utvalt tema när det kommer till både: färger, former, linjer, plagg mm. Jag tänkte väldigt länge på hur jag ville framställa min kollektion och vad den skulle syfta på eller ha som budskap. Vad ville JAG åstadkomma? Jag valde tillslut att inspireras av kvinnans situation i dagens samhälle. Enligt mig, så är kvinnan år 2016 stark, framåtdriven, inte rädd för att uttrycka sig och konkurera på tidigare mansdominerande områden. Även fast vi har en lång väg kvar att gå så HAR kvinnor på arbetsmarknaden och gestaltningen av den framåtdrivna starka kvinnan ökat för varje dag.

Men att kvinnor blir tilldelade lika höga poster som män kan sticka i mångas ögon. De senaste åren har antalet sextrakasserier av kvinnor ökat och många män anser sig ha rätt till våra kroppar. Ett jämställt samhälle för mig är där kvinnor tillåts att vara lika som män men samtidigt bli respekterade och inte behöva gömma undan utan behålla och vara stolt över sin kvinnlighet.

Ordet KVINNLIGHET ska ha en lika stark klang som MANLIGHET. Varför skulle vi behöva "gömma" vår kvinnlighet och elegans för att vara kapabla till att konkurrera på mansdominerade områden? Vi behöver inte bli som männen, vi behöver bara bli respekterade likt dem!

Med de orden sagda hoppas jag ni aldrig sluta kämpa och stå upp för er själva! VI är grymma! Sov gott sötisar! Kram /Moa ♥

Gillar

Kommentarer

Ida ,
Du är så klok❤️
None
Ida
IP: 82.99.3.229