DO & DON'T RECENSION - BRUN UTAN SOL

Att sommaren är här klagar ju ingen på, men som vanligt denna tid på året så är den vanliga svensken (som ej varit till Thailand i 5 veckor ... heh) inte så JÄTTE brun när det är dags att svira om till barbent och kortärmat. Därför går man oftast och solar - vilket kanske inte är det bästa för huden - eller så kan man använda sig av olika brun utan sol produkter, vilket jag oftast gör. (Självklart tar jag solarium en till tre gånger på våren också, men väldigt lite!)

Varje gång jag rekommenderar folk som inte har provat B-U-S att göra det är oftast reaktionen att "Blir man inte gul?" eller "Åh, nej det är så svårt och krångligt att få en jämn ton etc etc". Om man inte går och gör en spraytan som är det allra bästa och gör dig 100% jämn så kan det ju vara lite pilligt att få dit en lika jämn bränna själv. MEN det går!

Efter att ha jäkligt bra (hehe) erfarenhet av dessa produkter i samband med dansen så skulle jag nog säga att jag provat det mesta. Allt ifrån att börja "förbvandlingen" en vecka innan tävling och göra lite varje kväll till att få en snabb och effektiv bränna kvällen innan, I will show you!...

Ps ... Ska också i detta inlägg VARNA er för en produkt jag testade i helgen, som INTE var bra ...

Let's have a scroll down ...

... För det första är det super viktigt att inte vara torr när du ska spraya eller smörja in dig. Se till att ha återfuktat huden med en ganska fet kräm (var speciellt noga med att få bort torra fläckar och partier så huden får en jämn fuktighet och där med suger åt sig lika mycket, för ett jämnt resultat)

Dock kan vissa spraytan(ister?) vilja att du inte bär någon form av kräm eller deodorant innan du sprayar dig, så kolla upp det först, alla använder sig av olika produkter och vet hur deras håller bäst.

Efter att ha lyckats bokat in spraytan på fel dag så fick jag snabbt åka iväg på torsdagskvällen och köpa dessa två produkter. En är ett säkert kort som jag alltid använder och den andra var ny, så ville testa. Kan ni gissa vem som är vem? ...

Yey! Som ni ser så är sprayburken den jag brukar använda vanligtvis. Den kommer från Ica Maxi (vilket även är det enda stället jag sett att den finns på??) och kostar ca 160kr. Det enda som är med denna är att du inte kan applicera den själv utan du måste be en kompis eller mamma (eller pojkvän) do the job, hehe. Skulle kanske säga att denna produkt är den som liknar en klassisk spraytan mest då det
1. Är en spray, 2. Får jämnaste brännan. 3. Ger mest effekt.

Hela processen går alltså ut på att efter att du duschat och torkat dig, Be någon spraya dig i duschen (går nämligen enkelt att skölja bort med vatten på en gång utan att det fäster sig i väggar osv ...) på ca 30-50 cm avstånd, med en jämn rörelse från ena sidan till den andra samt ner/uppöver. Observera att när man gör första trycket så kan det första som kommer ut vara två tre droppar, innan den får till "flowet" lixom, men viktigt att inte försöka dutta bort dem på en gång med papper eller liknande utan vänta ca 3min tills allt torkat och sedan kan du dutta med fingret på just prickarna, så försvinner dem! Det går alltså att korrigera brännan på huden lite om de blivit ett ställe som blivit mörkare än de andra partierna, MEN först efter att "grunden" torkat in. Allt lägger ju sig utanpå alla hårstrån på armar, mage mm innan de sjunker in i huden. Om du försöker ta bort de på en gång kommer inte bara det du vill ta bort att åka bort, utan det runt om följer med och du får en stor vit fläck. Använder även denna i ansiktet men då bara ett lager.

Om man vill bli brunare så sprayar man bara ett till lager efter ca 5min när det under har torkat. Förut använde jag denna som en slut "finnish" på tävlingar när jag under veckan grundat med en färgad bodylotion så jag inte var HELT vit från början. Men igår var jag verkligen WHITE innan, och det blev bra ändå! Behövdes bara ett x antal laget ;-) Hehe ...

Rekommenderar starkt!!

Denna däremot ... Haha alltså.

Jag och fick hjälp av min moster att smörja och på riktigt, hur kan den här produkten ens få sälja?? Det var för det första inte en "lotion" utan mer som att smörja på sig foundation. Tänk er ett tjockt lager som verkligen låg UTANPÅ huden. Nog för att det var "instant tan" och gav effekt på en gång men nyansen var typ så som folk tror att brun utan sol är "orange/gul" och det kändes som att man bara valt någon nyans mörkare än vad man egentligen ska ha på sitt smink, riktigt onaturligt ocg fult. Så neeej, L'OREAL. fet dissssss!!!
Sådär, hoppas ni är redo att möta sommaren i bruna ben före alla andra nu ;-)
Bara att fråga om ni undrar något, kan svara på det mesta! ♥

Kramis /Moa

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229