BYE BYE LOUIS || INREDNINGSTIPSInnan jag börjar vill jag bara bara påpeka att det inte var en äkta Louis väska som föll offer för denna inredningsidé of mine.

Tyckte det var så tomt i köket på väggarna, och efter att ha hittat dessa trägalgar i en av kartongerna sen flytten så tänkte jag, - Let's make something out of it! Det bästa med att inte bara inreda MED HJÄLP av inredningstidningar utan att inreda MED dem är att man kan enkelt byta ut bilderna/urklippen.Det jag brukar försöka tänka på när jag väljer sidorna som ska upp på väggen är:

1. Välj motiv beroende på vilket rum du är i. T.ex, ska dem sitta i köket välj bilder som är tagna i köksmiljö. Ska du ha dem ovanför ett skrivbord. Välj bilder som rör saker du får nytta av eller blir inspirerad av när du sitter där. som t.ex outfitsbilder eller qoutes som får dig att bli inspirerad. Det kanske inte så stor idé att ha bilder på badrum vid skrivbordet lixom? You get it!

2. Välj stilrena bilder! D.v.s en bild som inte poppar för mycket färgmässigt. Där färgerna går hand i hand med rummets färgkarta. Ljusa och fräscha bilder är lättare att inte tröttna på än ett väldigt detaljerat intensivt porträtt av något.

3. Minimera intaget av vit bakgrund. Även om färgerna i bilden ska vara stilrena så, var inte rädd för att ha ett för "blankt" papper utan något som fyller det. Kom ihåg att bilden ska se intressant ut på långt håll och inte endast göra sig till rätta när man står och granskar det från en decimeters avstånd. Försök hitta sidor där bilder täcker hela papperet och inte lämnar utrymme för så mycket vit bakgrund.

4. Text. Om inte syftet med bilden är att du vill lyfta fram en viss text (som i så fall bör vara betydligt större än en brödtext storlek) så försök skippa så mycket text. Givetvis kommer en viss text med när man tvingas klippa rakt igenom ett stycke. Men låt de vara bilden som är i fokus!

5. En osynlig ram. Om man sätter flera bilder på rad, Kom ihåg att mittenbilden ska vara den "klaraste" bilden med minst "fyllighet" som mörka färger etc. Bilderna på bägge sidorna blir då som en inramning. Om en bild sitter längst till vänster av hela montaget, välj en bild som kanske är mörk i ytterkanten och löper ljusare åt den kanten som är mot de andra tavlorna. På så sätt får du en "osynlig ram" till alla dina bilder och vi människor har undermedvetet lättare att tolka bilderna samt ger oss ett större "lugn".

Tycker det är så intressant hur man kan påverka ett rum så mycket med bilder!
Byxgalgarna hittar ni på IKEA och Louis väskan (eller någon annan läderväska) förhoppningsvis i garderoben ;-)

Ps ... Glöm inte att GILLA inläggen ni gillar!
Kram /Moa ♥


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229